انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک
طرز تهیه قهوه با دستگاه کیمکس ( Chemex ) - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک (https://www.pipeclubiran.com)
+-- انجمن: مباحث مربوط به قهوه - قهوه جوش - قهوه ساز (https://www.pipeclubiran.com/forum-1.html)
+--- انجمن: طرز تهيه انواع قهوه (https://www.pipeclubiran.com/forum-3.html)
+--- موضوع: طرز تهیه قهوه با دستگاه کیمکس ( Chemex ) (/thread-2532.html)



طرز تهیه قهوه با دستگاه کیمکس ( Chemex ) - bernabea - 2016/08/27

طرز تهیه قهوه با دستگاه کیمکس (Chemex) یکی از ساده‌ترین روش ها برای دم کردن قهوه است. دستگاه کیمکس در سال ۱۹۴۱ میلادی توسط شیمیدان آمریکایی به نام پیتر شلوم‌بُم (Peter Schlumbohm) اختراع شده است. قهوه‌ای که با استفاده از کیمکس دم می‌ شود شبیه به قهوه‌ای‌ است که توسط قهوه‌ساز فیلتری دم می‌شود.
طرز تهیه قهوه با دستگاه کیمکس ( Chemex )
مرحله ۱ . آسیاب کردن قهوه
[تصویر:  groundcoffee_ORIGINAL.jpg]
دانه های قهوه را به صورتی آسیاب کنید که زیاد ریز یا درشت نباشند ( Medium-Coarse Grind ) .در واقع شما باید دانه ها را کمی ریزتر از قهوه ی مورد استفاده در فرنچ پرس آسیاب کنید.برای بدست آوردن ۵۰۰ میلی لیتر قهوه باید ۳۰ تا ۴۰ گرم قهوه را آسیاب کنید.
مرحله ۲ . قرار دادن فیلتر کاغذی
[تصویر:  654234834-8113001722.jpg]
فیلتر کاغذی را به صورتی درون محفظه قرار دهید که قسمتی از فیلتر که چندین تای متعدد دارد طرف دهانه‌ی دستگاه قرار بگیرد. سپس مقداری آب داغ روی فیلتر بریزید تا هم مزه‌ی کاغذ از بین برود و هم محفظه ی شیشه ای کمی گرم شود. سپس آب درون محفظه را خالی کنید.
مرحله ۳ . ریختن قهوه و آب در فیلتر
[تصویر:  image008.jpg]
پودر قهوه را درون فیلتر بریزید و آب را گرم کنید تا به جوش آید سپس آب را از روی منبع حرارتی برداشته و اجازه دهید ۲۰ تا ۳۰ ثانیه کمی خنک شود و درجه حرارت آب به ۹۳ درجه سانتیگراد برسد.سپس کمی آب ( فقط به اندازه ای که قهوه خیس بخورد )را به صورت چرخشی روی پودر قهوه بریزید و ۲۰ – ۴۰ ثانیه صبر کنید.خیس خوردن پودر قهوه در این زمان باعث آزاد شدن گاز کربن دی‌اکسید قهوه می شود و قهوه سنگین‌تر شده و به کف فیلتر می چسبد . چسبیدن قهوه به کف فیلتر از حرکت آزادانه‌ی پودر قهوه درون فیلتر جلوگیری می‌کند و طعم بهتری بدست می آید.
مرحله ۴ . اضافه کردن مجدد آب
بعد از ۴۰ – ۶۰ ثانیه مقداری آب روی قهوه بریزید تا سطح آب بالا بیاید( ریختن آب را به صورت چرخشی انجام دهید ).سطح آب باید نیم سانتی متر از لبه ی ظرف پایین تر باشد.سپس مخلوط را کمی به صورت دورانی هم بزنید و هنگامی که سطح آب درون فیلتر ۱ اینچ یعنی ۲.۵ سانتی متر پایین رفت دوباره کمی آب اضافه کنید.بهتر است هنگام اضافه کردن آب از ترازوی دیجیتال استفاده کنید تا آب اضافه روی قهوه نریزید.
مرحله ۵ . جدا کردن فیلتر و سرو قهوه
[تصویر:  13267546_574345532753180_1287550950_n.jp...%3D%3D.2.c]
هنگامی که نیم لیتر قهوه در ظرف زیرین داشتید فیلتر را به آرامی از درون کیمکس بردارید قهوه را سرو کنید.نوش جان.