2016/08/15، 05:01 PM
با سلام خدمت شما همراهان همیشگی انجمن قهوه پاسارگاد تاباک،همه شما کم و بیش با قهوه آشنایی دارید ، نوشیدنی خوشمزه ای که پر مصرف ترین نوشیدنی در سطح جهان است . صرفا جهت کامل تر شدن دانسته ها برای آن دسته از دوستانی که آشنایی زیادی با قهوه و انواع آن ندارند ، پیشنهاد می کنم مقالات قبلی سایت با موضوعات قهوه چیست؟ و انواع قهوه ، را مطالعه نمایند .اما بپردازیم به موضوع اصلی یعنی تاریخچه فال قهوه . در ابتدا باید بگوییم که فال قهوه و شاید بتوان گفت کلا فال ریشه در خرافات دارد و اگر احیانا اعتقادی به ماوراء طبیعه ندارید از همین الان خواندن این مقاله و کلیه مقالات بخش فال قهوه را کنار بگذارید و بیشتر به سمت مطالعه بخش های علمی در مورد قهوه بپردازید.
تاریخچه فال قهوه :
در زمان چین باستان هنری رواج داشت به نام تفسیر تفاله چای ، که در آن اساتید و افراد اهل فن پس از تمام شدن چایی که در فنجان های زنگوله شکل صرف شده بود، تفاله های باقی مانده در ته فنجان را بررسی می کردند و به دلیل نزدیکی اشکال تشکیل شده به حروف و کلمات چینی آن ها را تفسیر می کردند و بر این باور بودند که می شود با خواندن ته فنجان آینده را پیش بینی کرد.
این شیوه بعدها در نزد اعراب و با استفاده از تفاله قهوه مرسوم شد . دانه قهوه برای اولین بار توسط اعراب و در حدود سال ۶۰۰ میلادی کشف شد و کاشتن و نوشیدن آن تا صدها سال جزو اسرار این قوم بود.اعراب ابتدا قهوه را بدون بو دادن و به صورت خام دم می کردند که نتیجه آن یک نوشیدنی رقیق مانند چای سبز بود که امروزه ما آن را با نام قهوه سبز می شناسیم. در اواخر قرن ۱۳ میلادی آنها ابتدا قهوه را برشته ، آسیاب و سپس دم کردند که به گونه ای محل پیدایش قهوه به صورت امروزی شده است . در آن زمان مرکز کشت قهوه در یمن بود و کم کم استفاده از آن در سراسر شبه جزیره عربستان رواج پیدا کرد و بعدها توسط حکام عثمانی به ترکیه رسید. اولین قهوه خانه جهان به نام کیواهان Kiva Han، در سال ۱۴۷۵ در قسطنطنیه یا همان ترکیه امروزی تاسیس شد. از زمان اعراب به خواندن و تفسیر نشانه های باقیمانده از قهوه در ته فنجان ، فال قهوه گویند .
با ما همراه باشید ادامه دارد...
تاریخچه فال قهوه :
در زمان چین باستان هنری رواج داشت به نام تفسیر تفاله چای ، که در آن اساتید و افراد اهل فن پس از تمام شدن چایی که در فنجان های زنگوله شکل صرف شده بود، تفاله های باقی مانده در ته فنجان را بررسی می کردند و به دلیل نزدیکی اشکال تشکیل شده به حروف و کلمات چینی آن ها را تفسیر می کردند و بر این باور بودند که می شود با خواندن ته فنجان آینده را پیش بینی کرد.
این شیوه بعدها در نزد اعراب و با استفاده از تفاله قهوه مرسوم شد . دانه قهوه برای اولین بار توسط اعراب و در حدود سال ۶۰۰ میلادی کشف شد و کاشتن و نوشیدن آن تا صدها سال جزو اسرار این قوم بود.اعراب ابتدا قهوه را بدون بو دادن و به صورت خام دم می کردند که نتیجه آن یک نوشیدنی رقیق مانند چای سبز بود که امروزه ما آن را با نام قهوه سبز می شناسیم. در اواخر قرن ۱۳ میلادی آنها ابتدا قهوه را برشته ، آسیاب و سپس دم کردند که به گونه ای محل پیدایش قهوه به صورت امروزی شده است . در آن زمان مرکز کشت قهوه در یمن بود و کم کم استفاده از آن در سراسر شبه جزیره عربستان رواج پیدا کرد و بعدها توسط حکام عثمانی به ترکیه رسید. اولین قهوه خانه جهان به نام کیواهان Kiva Han، در سال ۱۴۷۵ در قسطنطنیه یا همان ترکیه امروزی تاسیس شد. از زمان اعراب به خواندن و تفسیر نشانه های باقیمانده از قهوه در ته فنجان ، فال قهوه گویند .
با ما همراه باشید ادامه دارد...