2016/09/21، 06:03 PM
مراحل تولید قهوه فوری:
همچون قهوه معمولی، ابتدا با بو دادن دانه های قهوه سبز سبب استخراج طعم و عطر واقعی دانه ها می شوند. یکی از روش های رایج در اکثر کارگاه های تولیدی استفاده از سیلندرهای دوار حاوی دانه ها سبز قهوه و گازهای حاصل از احتراق گرم است. هنگامی که دمای دانه به °۱۶۵ سانتی گراد ( ° ۳۲۹ فارنهایت) می رسد، بو دادن آغاز می شود، که همراه با صدایی شبیه به تولید ذرت بو داده می باشد. این سیلندر در مدت زمانی حدود ۷ تا ۱۵ دقیقه و با راندمان حدود ۲۵ تا ۷۵٪ ، یک دسته قهوه را بو می دهند. البته با استفاده از روش های دیگری نیز می توان دانه های قهوه را به عمل آورد.
سپس دانه های بو داده را آسیاب کرده و اندازه آنها را به ۰.۵ تا ۱.۱ میلی متری (۰.۰۲۰ تا ۰.۰۴۳اینچ) می رسانند. این عمل جهت تسهیل مرحله بعد که حل کردن دانه ها در آب و تهیه محلول قهوه است صورت می گیرد.
بعد از بو دادن و آسیاب کردن ، قهوه خرد شده را در آب حل می کنند. در این مرحله که استخراج نامیده می شود، محلول قهوه را در چندین ستون مخصوص تا دمای ۱۵۵ تا ۱۸۰ درجه سانتی گراد (۳۱۱ تا ۳۵۶ درجه فارنهایت) حرارت می دهند. این عمل سبب تولید کنسانتره قهوه می شود که پس از فیلترینگ، و با استفاده از فرایندهای خشک کردن از طریق تبخیر در خلأ و یا خشککردن انجمادی پودر قهوه تهیه می شود.
جداسازی کافئین:
در فرایندهای تجاری، جداسازی کافئین قهوه، تقریباً همیشه قبل از فرایند بو دادن صورت می گیرد که بر عطر و طعم آزاد شده از قهوه تاثیر گذار می باشد.
ترکیب:
محتوای کافئین قهوه فوری همواره از قهوه معمولی کمتر است. در یک مطالعه مقایسه ای میان نمونه های خانگی قهوه معمولی و قهوه فوری مشخص شد که هر فنجان (۲۲۵ میلی لیتر) قهوه فوری به طور متوسط ۶۶ میلی گرم کافئین دارد در حالی که این مقدار برای قهوه معمولی ۱۱۲ میلی گرم در هر فنجان است.
خواص قهوه فوری:
این طور به نظر می رسد که مصرف قهوه فوری همانند قهوه معمولی در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم مؤثر می باشد.از سوی دیگر، اعلام شده که قهوه فوری در مقایسه با قهوه معمولی خطر ابتلا به سرطان مثانه در زنان را افزایش می دهد. در حالی که در مردان مصرف هردو نوع قهوه فوری و قهوه معمولی سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان مثانه می گردد. با این حال، تحقیقات کنونی نشان می دهد که هیچ نوع رابطه خاصی بین نوشیدن قهوه و سرطان مثانه وجود ندارد.قهوه فوری بیشتر از قهوه معمولی باعث کاهش جذب آهن در روده می شود. نوشیدن یک فنجان قهوه فوری با یک وعده غذایی، جذب آهن در روده را از ۵.۸۸٪ به ۰.۹۷٪ کاهش می دهد که در مقایسه با جذب ۱.۶۴٪ برای قهوه معمولی بسیار کمتر است.با این حال، هیچ کاهشی در جذب آهن در زمانی که قهوه فوری یک ساعت قبل از غذا مصرف شود دیده نشده است.
همچون قهوه معمولی، ابتدا با بو دادن دانه های قهوه سبز سبب استخراج طعم و عطر واقعی دانه ها می شوند. یکی از روش های رایج در اکثر کارگاه های تولیدی استفاده از سیلندرهای دوار حاوی دانه ها سبز قهوه و گازهای حاصل از احتراق گرم است. هنگامی که دمای دانه به °۱۶۵ سانتی گراد ( ° ۳۲۹ فارنهایت) می رسد، بو دادن آغاز می شود، که همراه با صدایی شبیه به تولید ذرت بو داده می باشد. این سیلندر در مدت زمانی حدود ۷ تا ۱۵ دقیقه و با راندمان حدود ۲۵ تا ۷۵٪ ، یک دسته قهوه را بو می دهند. البته با استفاده از روش های دیگری نیز می توان دانه های قهوه را به عمل آورد.
سپس دانه های بو داده را آسیاب کرده و اندازه آنها را به ۰.۵ تا ۱.۱ میلی متری (۰.۰۲۰ تا ۰.۰۴۳اینچ) می رسانند. این عمل جهت تسهیل مرحله بعد که حل کردن دانه ها در آب و تهیه محلول قهوه است صورت می گیرد.
بعد از بو دادن و آسیاب کردن ، قهوه خرد شده را در آب حل می کنند. در این مرحله که استخراج نامیده می شود، محلول قهوه را در چندین ستون مخصوص تا دمای ۱۵۵ تا ۱۸۰ درجه سانتی گراد (۳۱۱ تا ۳۵۶ درجه فارنهایت) حرارت می دهند. این عمل سبب تولید کنسانتره قهوه می شود که پس از فیلترینگ، و با استفاده از فرایندهای خشک کردن از طریق تبخیر در خلأ و یا خشککردن انجمادی پودر قهوه تهیه می شود.
جداسازی کافئین:
در فرایندهای تجاری، جداسازی کافئین قهوه، تقریباً همیشه قبل از فرایند بو دادن صورت می گیرد که بر عطر و طعم آزاد شده از قهوه تاثیر گذار می باشد.
ترکیب:
محتوای کافئین قهوه فوری همواره از قهوه معمولی کمتر است. در یک مطالعه مقایسه ای میان نمونه های خانگی قهوه معمولی و قهوه فوری مشخص شد که هر فنجان (۲۲۵ میلی لیتر) قهوه فوری به طور متوسط ۶۶ میلی گرم کافئین دارد در حالی که این مقدار برای قهوه معمولی ۱۱۲ میلی گرم در هر فنجان است.
خواص قهوه فوری:
این طور به نظر می رسد که مصرف قهوه فوری همانند قهوه معمولی در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم مؤثر می باشد.از سوی دیگر، اعلام شده که قهوه فوری در مقایسه با قهوه معمولی خطر ابتلا به سرطان مثانه در زنان را افزایش می دهد. در حالی که در مردان مصرف هردو نوع قهوه فوری و قهوه معمولی سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان مثانه می گردد. با این حال، تحقیقات کنونی نشان می دهد که هیچ نوع رابطه خاصی بین نوشیدن قهوه و سرطان مثانه وجود ندارد.قهوه فوری بیشتر از قهوه معمولی باعث کاهش جذب آهن در روده می شود. نوشیدن یک فنجان قهوه فوری با یک وعده غذایی، جذب آهن در روده را از ۵.۸۸٪ به ۰.۹۷٪ کاهش می دهد که در مقایسه با جذب ۱.۶۴٪ برای قهوه معمولی بسیار کمتر است.با این حال، هیچ کاهشی در جذب آهن در زمانی که قهوه فوری یک ساعت قبل از غذا مصرف شود دیده نشده است.