2017/01/01، 04:41 PM
قهوهی نوش آباد طعمی دیگر دارد: شیرین است و عطر گلاب و هل از آن به مشام میرسد. از قدیم در مناطق مختلف کاشان رسم بوده که این قهوهی غلیظ در مناسبتهای مذهبی و به صورت نذری به مردم تعارف شود. جوانهای نوشآباد تصمیم گرفتند که این قهوهی بهخصوص را احیاء کنند و به گردشگران بشناسانند.
![[تصویر: 2.-Coffee-Anoushe-Iran-iCoff.ee-Kashan-F...tian-1.jpg]](http://icoff.ee/fa/wp-content/uploads/2016/08/2.-Coffee-Anoushe-Iran-iCoff.ee-Kashan-Fereshteh-Sabetian-1.jpg)
این جوانان مراسمی را در نیمهی شعبان (۲ خرداد ۱۳۹۵) تهیه دیدند و از اهالی شهر و از گردشگران دعوت کردند تا عصر هنگام، در جلوی ورودی شهر زیرزمینی از این قهوهی سنتی رونمایی کنند و اسم مناسبی هم برایش انتخاب کردند: قهوهی انوشه.
قهوهی انوشه هنوز هم در بعضی خانهها در نوشآباد تهیه میشود. مخلوطیست از قهوهی عربی، کاکائو، دارچین، گلاب، شکر، هل و آب، که در دیگ مسی به مدت پنج ساعت روی آتش ملایم و با راه و روش مخصوص دم میکشد تا جا بیافتد. در قدیم، دانههای قهوه را میکوبیدند و سپس الک میکردند تا آمادهی دم کردن شود. این قهوه بهخاطر طعم آشنایی که دارد، بزرگ و کوچک نمیشناسد. خاطرات کودکی اهالی نوشآباد با پذیرایی قهوهی سنتی در مراسم ترحیم و عزاداری و اعیاد مذهبی که در فنجانهای کوچک، به جای چای صرف میشد، گره خورده است.
![[تصویر: Coffee-Anoushe-Iran-iCoff.ee-Kashan-Moha...Karimi.jpg]](http://icoff.ee/fa/wp-content/uploads/2016/08/Coffee-Anoushe-Iran-iCoff.ee-Kashan-Mohammad-Hossein-Karimi.jpg)
نوشآباد یا انوشاباد قدمتی طولانی دارد. در کتب تاریخی آمده که پادشاهی از سلسلهی ساسانیان آن را بنا کرده و چشمهی نزدیک به آن نیز به تخت نوشیروان معروف است. انوشاباد منزلگاهی در مسیر ری به اصفهان بود و به گواهی شواهد تاریخی، مورد هجوم سلجوقیان و سپس قوم مغول قرار گرفته. به همین علت است که شهر زیرزمینی سه طبقهی این شهر که پناهگاه ساکنان آن بوده امروزه از دیدنیهای شگفتآور اطراف کاشان محسوب میشود.
![[تصویر: 4.-Coffee-Anoushe-Iran-iCoff.ee-Kashan-F...betian.jpg]](http://icoff.ee/fa/wp-content/uploads/2016/08/4.-Coffee-Anoushe-Iran-iCoff.ee-Kashan-Fereshteh-Sabetian.jpg)
چشیدن قهوهی انوشه و بازدید از شهر زیرزمینی به امتحانش میارزد. قهوهی انوشه در مخزن آب انبار شهر زیرزمینی نوشآباد در روزهای پنجشنبه، جمعه و تعطیلات رسمی کشور منتظر شماست. اگر در روزهای هفته اما در گروه بزرگی به نوشآباد میروید با مسئولین هماهنگ کنید تا برای گروهتان تدارک قهوهی سنتی و متفاوت را ببینند، که آماده کردنش به چندین ساعت وقت نیاز دارد.
![[تصویر: 2.-Coffee-Anoushe-Iran-iCoff.ee-Kashan-F...tian-1.jpg]](http://icoff.ee/fa/wp-content/uploads/2016/08/2.-Coffee-Anoushe-Iran-iCoff.ee-Kashan-Fereshteh-Sabetian-1.jpg)
این جوانان مراسمی را در نیمهی شعبان (۲ خرداد ۱۳۹۵) تهیه دیدند و از اهالی شهر و از گردشگران دعوت کردند تا عصر هنگام، در جلوی ورودی شهر زیرزمینی از این قهوهی سنتی رونمایی کنند و اسم مناسبی هم برایش انتخاب کردند: قهوهی انوشه.
قهوهی انوشه هنوز هم در بعضی خانهها در نوشآباد تهیه میشود. مخلوطیست از قهوهی عربی، کاکائو، دارچین، گلاب، شکر، هل و آب، که در دیگ مسی به مدت پنج ساعت روی آتش ملایم و با راه و روش مخصوص دم میکشد تا جا بیافتد. در قدیم، دانههای قهوه را میکوبیدند و سپس الک میکردند تا آمادهی دم کردن شود. این قهوه بهخاطر طعم آشنایی که دارد، بزرگ و کوچک نمیشناسد. خاطرات کودکی اهالی نوشآباد با پذیرایی قهوهی سنتی در مراسم ترحیم و عزاداری و اعیاد مذهبی که در فنجانهای کوچک، به جای چای صرف میشد، گره خورده است.
![[تصویر: Coffee-Anoushe-Iran-iCoff.ee-Kashan-Moha...Karimi.jpg]](http://icoff.ee/fa/wp-content/uploads/2016/08/Coffee-Anoushe-Iran-iCoff.ee-Kashan-Mohammad-Hossein-Karimi.jpg)
نوشآباد یا انوشاباد قدمتی طولانی دارد. در کتب تاریخی آمده که پادشاهی از سلسلهی ساسانیان آن را بنا کرده و چشمهی نزدیک به آن نیز به تخت نوشیروان معروف است. انوشاباد منزلگاهی در مسیر ری به اصفهان بود و به گواهی شواهد تاریخی، مورد هجوم سلجوقیان و سپس قوم مغول قرار گرفته. به همین علت است که شهر زیرزمینی سه طبقهی این شهر که پناهگاه ساکنان آن بوده امروزه از دیدنیهای شگفتآور اطراف کاشان محسوب میشود.
![[تصویر: 4.-Coffee-Anoushe-Iran-iCoff.ee-Kashan-F...betian.jpg]](http://icoff.ee/fa/wp-content/uploads/2016/08/4.-Coffee-Anoushe-Iran-iCoff.ee-Kashan-Fereshteh-Sabetian.jpg)
چشیدن قهوهی انوشه و بازدید از شهر زیرزمینی به امتحانش میارزد. قهوهی انوشه در مخزن آب انبار شهر زیرزمینی نوشآباد در روزهای پنجشنبه، جمعه و تعطیلات رسمی کشور منتظر شماست. اگر در روزهای هفته اما در گروه بزرگی به نوشآباد میروید با مسئولین هماهنگ کنید تا برای گروهتان تدارک قهوهی سنتی و متفاوت را ببینند، که آماده کردنش به چندین ساعت وقت نیاز دارد.