2017/02/10، 02:14 AM
افزایش محبوبیت قهوه تک خاستگاه
"قهوه تک خاستگاه در منطقه آپانکا – ایلاماتک در ال سالوادور در پاسیو در حال خشک شدن – Credit: Jasal Cafe"
اما از کی و چگونه مفهوم «تک خاستگاه» وارد فرهنگ اصطلاحات قهوه شد؟ بنا بر نظر جرمی تورز – مدیرعامل یونیون هندروستد کافی – علاقمندی به قهوه تک خاستگاه تحتتاثیر رشد کافههای تخصصی (Specialty Cafe) و بهکارگیری روشهای دستی دم کردن قهوه مانند کمکس و سایفون بوده است.
قهوههای دمی که به روش دستی (در مقابل روش ماشینی) تهیه میشوند، در کنار اسپرسو و نوشیدنیهای بر پایه اسپرسو قد علم کردهاند، بیآنکه به جایگاه آنها لطمهای وارد کنند. سرعت بالای پیشرفت صنعت قهوه و علاقه باریستاها به امتحان ایدههای جدید و تجربهگرایی، شکی باقی نمیگذارد که بخش بزرگی از این صنعت آماده پشت سر گذاشتن روشهای قدیمی و بهکارگیری روشهای نوین برای قرن حاضر است.
قهوه تک خاستگاه به دلیل قابلیت ردیابی آن موردپسند عموم قرار گرفته است. اَندرو هتزل از کافهمیکرز کافی میگوید: «بعضی از مشتریان در زمینه قهوه اطلاعات خوبی دارند و همیشه آماده تبادلنظر و نیز تجربهی طعمهای جدید یک قهوه خوب هستند. از طرف دیگر همین تجربهی ارتباطی با مشتریان، کمک میکند تا درک و تفسیر جدیدی از بارزههای طعمی پیچیدهی قهوه بهدست داده شود.»
بعضی از مشتریان در زمینه قهوه اطلاعات خوبی دارند و همیشه آماده تبادلنظر و نیز تجربهی طعمهای جدید یک قهوه خوب هستند. از طرف دیگر همین تجربهی ارتباطی با مشتریان، کمک میکند تا درک و تفسیر جدیدی از بارزههای طعمی پیچیدهی قهوه بهدست داده شود
«در طرف دیگر مشتریانی هستند که اطلاعات چندانی ندارند و علاوه بر آن علاقمند هم نیستند که درگیر این موضوع شوند. اما هنوز راههایی برای هدایت آنها بهسوی قهوههای با کیفیت بالاتر وجود دارد. اطلاعات تکمیلی که روسترهای قهوه و فروشندگان در مورد قهوه ارائه میدهند نیز بسیار مفید و راهگشاست. این اطلاعات جزئیاتی درباره مزرعه، زمین، کشاورزان، اقلیم، برداشت محصول، روش فرآوری، ارتفاع کشت، گونه و زیرگونهی قهوه و … آشکار میسازد.»
در این جنبشی که در دنیای قهوه برخاسته و بهشدت متمرکز بر شفافیت و نوآوری است، جای تعجب نیست که مفهوم «قهوه تک خاستگاه» تا این اندازه مورد توجه قرار بگیرد.
تقاضا برای قهوه تک خاستگاه و تاثیرات آن بر خاستگاه
اما محبوبت قهوه تک خاستگاه چه اثری بر فرآیند تولید خواهد گذاشت؟
طبق آنچه که تا الان معلوم شده بازار مصرفی قهوه آنقدر قدرتمند هست که حتا بر روشهای کشت قهوه نیز تاثیر بگذارد. برای پاسخگویی به این تقاضای بازار جدید، کشاورزان متخصص (Specialty Farmer) با انتخاب بهتر انواع محصول، نظارت بر روند «داشت»، دقت در زمان کشت و بهکارگیری فناوریهای جدید در فرآوری قهوه (Coffee Processing) عزم خود را برای ارائهی قهوههای مرغوبتر جزم کردهاند.
"قهوه زیرگونهی بوربون قرمز از ال سالوادور – Credit: Jasal Café"
این مطلب ادامه دارد...
"قهوه تک خاستگاه در منطقه آپانکا – ایلاماتک در ال سالوادور در پاسیو در حال خشک شدن – Credit: Jasal Cafe"
اما از کی و چگونه مفهوم «تک خاستگاه» وارد فرهنگ اصطلاحات قهوه شد؟ بنا بر نظر جرمی تورز – مدیرعامل یونیون هندروستد کافی – علاقمندی به قهوه تک خاستگاه تحتتاثیر رشد کافههای تخصصی (Specialty Cafe) و بهکارگیری روشهای دستی دم کردن قهوه مانند کمکس و سایفون بوده است.
قهوههای دمی که به روش دستی (در مقابل روش ماشینی) تهیه میشوند، در کنار اسپرسو و نوشیدنیهای بر پایه اسپرسو قد علم کردهاند، بیآنکه به جایگاه آنها لطمهای وارد کنند. سرعت بالای پیشرفت صنعت قهوه و علاقه باریستاها به امتحان ایدههای جدید و تجربهگرایی، شکی باقی نمیگذارد که بخش بزرگی از این صنعت آماده پشت سر گذاشتن روشهای قدیمی و بهکارگیری روشهای نوین برای قرن حاضر است.
قهوه تک خاستگاه به دلیل قابلیت ردیابی آن موردپسند عموم قرار گرفته است. اَندرو هتزل از کافهمیکرز کافی میگوید: «بعضی از مشتریان در زمینه قهوه اطلاعات خوبی دارند و همیشه آماده تبادلنظر و نیز تجربهی طعمهای جدید یک قهوه خوب هستند. از طرف دیگر همین تجربهی ارتباطی با مشتریان، کمک میکند تا درک و تفسیر جدیدی از بارزههای طعمی پیچیدهی قهوه بهدست داده شود.»
بعضی از مشتریان در زمینه قهوه اطلاعات خوبی دارند و همیشه آماده تبادلنظر و نیز تجربهی طعمهای جدید یک قهوه خوب هستند. از طرف دیگر همین تجربهی ارتباطی با مشتریان، کمک میکند تا درک و تفسیر جدیدی از بارزههای طعمی پیچیدهی قهوه بهدست داده شود
«در طرف دیگر مشتریانی هستند که اطلاعات چندانی ندارند و علاوه بر آن علاقمند هم نیستند که درگیر این موضوع شوند. اما هنوز راههایی برای هدایت آنها بهسوی قهوههای با کیفیت بالاتر وجود دارد. اطلاعات تکمیلی که روسترهای قهوه و فروشندگان در مورد قهوه ارائه میدهند نیز بسیار مفید و راهگشاست. این اطلاعات جزئیاتی درباره مزرعه، زمین، کشاورزان، اقلیم، برداشت محصول، روش فرآوری، ارتفاع کشت، گونه و زیرگونهی قهوه و … آشکار میسازد.»
در این جنبشی که در دنیای قهوه برخاسته و بهشدت متمرکز بر شفافیت و نوآوری است، جای تعجب نیست که مفهوم «قهوه تک خاستگاه» تا این اندازه مورد توجه قرار بگیرد.
تقاضا برای قهوه تک خاستگاه و تاثیرات آن بر خاستگاه
اما محبوبت قهوه تک خاستگاه چه اثری بر فرآیند تولید خواهد گذاشت؟
طبق آنچه که تا الان معلوم شده بازار مصرفی قهوه آنقدر قدرتمند هست که حتا بر روشهای کشت قهوه نیز تاثیر بگذارد. برای پاسخگویی به این تقاضای بازار جدید، کشاورزان متخصص (Specialty Farmer) با انتخاب بهتر انواع محصول، نظارت بر روند «داشت»، دقت در زمان کشت و بهکارگیری فناوریهای جدید در فرآوری قهوه (Coffee Processing) عزم خود را برای ارائهی قهوههای مرغوبتر جزم کردهاند.
"قهوه زیرگونهی بوربون قرمز از ال سالوادور – Credit: Jasal Café"
این مطلب ادامه دارد...