انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک

نسخه‌ی کامل: تهیه قهوه
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
نوشیدنی‌های با پایهٔ قهوه بسیار متنوع هستند و انواع زیادی دارند.

انواع متنوع این نوشیدنی همگی دارای یکی از نوشیدنی‌های پایهٔ قهوه هستند که در ترکیب آن‌ها وقتی می‌گوییم «قهوه» منظورمان یکی از سه نوشیدنی پایهٔ قهوه است، افزودنی‌های متنوعی را بنا بر سلیقه می‌توان به این قهوه‌ها اضافه کرد از جمله: شیر، شکر، کاکائو، دارچین، بستنی، آب لیمو، خامه و غیره.

سه نوع نوشیدنی پایهٔ قهوه داریم که در تمام مدل‌ها یکی از این سه حتماً وجود دارد:
نحوهٔ آماده کردن
قهوهٔ ساده دانهٔ قهوهٔ آسیاب شده به همراه آب با روش‌های مختلف دم کردن از جمله روش چکه‌ای
قهوهٔ اسپرسو دانهٔ قهوهٔ آسیاب شده با غلظت بالا در آب جوش که با فشار بالا از دانه‌ها می‌گذرد
قهوهٔ فوری پودر قهوهٔ فوری به همراه آب (پودر قهوهٔ فوری در کارخانه‌ها و با واکنش‌های شیمیایی تهیه می‌شود)
مدل‌های مختلف نوشیدنی‌های قهوه

تمام نوشیدنی‌های قهوه ترکیبشان از فرم کلی نوشیدنی پایهٔ قهوه به همراه افزودنی‌ها با نسبت‌های خاص و ویژگی‌های تزیینی خاص تهیه می‌شوند، ترکیب‌های نام برده شده در اینجا تقریبی است، چرا که بسته به نوع سلیقه و شیوهٔ تهیه می‌تواند متفاوت باشد، همین‌طور در اغلب قهوه‌خانه، اغلب به صورت ویژه و با فرمولی سری تهیه می‌شوند.

ترکیب‌ها توضیحات
شیر قهوه قهوه به همراه شیر و شکر نسبت‌های آن اهمیتی چندانی ندارد، می‌توان گفت کافی‌میکس یا قهوه کن‌لچه یا کافه لاته یا کافه ماکیاتو
کافی میکس (۳ در ۱) قهوهٔ آماده به همراه شیر خشک و شکر (منظور از ۳ در ۱، وجود شکر، شیر و قهوه در آن است) با نسبت‌های خاص و سلیقه‌ای که به صورت پودر به آب جوش اضافه می‌گردد. کافی میکس یک فراوردهٔ صنعتی محسوب می‌شود، چراکه تنها از پودر قهوهٔ آماده در ترکیب اصلی آن استفاده می‌شود و امروزه اغلب پودرهای آماده فراوری‌شدهٔ قهوه، از ترکیب کافی میکس تهیه شده‌اند.
کافه لاته
نوشتار اصلی: کافه لاته
یکی از نوشیدنی‌های پایهٔ قهوه به همراه شیر می‌تواند قهوه اسپرسو باشد یا ساده یا آماده با روش تهیه پیچیده‌تر
کاپوچینو
نوشتار اصلی: کاپوچینو
اسپرسو به همراه شیر و کاکائو نسبت شیر و قهوه در این روش یک به یک است و روی کف آن پودر کاکائو می‌ریزند، می‌تواند روش پیچیده‌تری هم داشته باشد. کاپوچینوهای آماده هم در بازار وجود دارد که از پودر قهوهٔ آماده استفاده می‌گردد.
کافه ماکیاتو
نوشتار اصلی: کافه ماکیاتو
اسپرسو به همراه شیر و گاهی شکر گفته می‌شود که در آن نسبت شیر به قهوه بسیار ناچیز است و روی سطح آن را به صورت کف‌های تکه‌تکه شیر تزئین می‌کنند