2018/01/06، 12:30 PM
اگر شما هم مثل من قهوه دوست دارید ، پس حتما از انواع قهوه ایتالیایی مثل اسپرسو یا کاپوچینو هم لذت می برید . در این مطلب علاوه بر اینکه کمی برایتان راجع به اسپرسو توضیح می دهم ، روش دم کردن قهوه اسپرسو را هم تشریح می کنم . آن هم در منزل و بدون نیاز به دستگاههای قهوه ساز !
اسپرسو ، کاپوچینو و اکثر قهوه های ایتالیایی در ایران محبوب هستند و در تمام کافی شاپ ها سرو می شوند . جالب است بدانید که پایه تمامی این قهوه ها اسپرسو است و جالب تر اینکه خود ایتالیایی ها اصلا لغتی به نام اسپرسو ندارند ! در ایتالیا به اسپرسو به سادگی می گویند " قهوه " . تلفظ ایتالیایی آن هم "کافّه " است با تشدید روی حرف ف .
در این مطلب از همان لغت آشنای اسپرسو استفاده کرده ام اما حواستان باشد اگر به یک ایتالیایی برای احوالپرسی بگویید "عمو جان اسپرسوهایتان خیلی خوب است" یک جوری نگاهتان می کند .
اگر اسپرسو به معنای دقیق کلمه را می خواهید باید آماده باشید که پول سنگینی برای دستگاههای اسپرسو ساز خرج کنید که احتمالا نمونه اش را در کافی شاپ ها زیاد دیده اید . این دستگاه ها برای درست کردن اسپرسو از آب با فشار بالا استفاده می کنند . ماشین های اسپرسو ساز خانگی ، حتی آنهایی که گران هستند به پای این دستگاهها حرفه ای نمی رسند چون نمی توانند مثل آنها فشار آب کافی تولید کنند .
حالا می رسیم به اصل داستان ، یک جایگزین منطقی برای این دستگاههای گران قیمت ، دستگاه اسپرسو ساز خانگی است که با استفاده از قدرت بخار آب و طراحی هوشمندانه اش می تواند یک اسپرسو قابل قبول برایتان دم کند . کاربردش آسان و قیمتش واقعا مناسب است . مارک ها و قیمت های مختلفی از این دستگاه برای هر سلیقه ای در بازار ایران موجود است . این روش در ناپل ایتالیا اختراع شده .
یک اخطار کوتاه : یک فنجان کوچک اسپرسو ، معادل 8 فنجان بزرگ قهوه معمولی ، کافئین دارد . خوردن 8 فنجان بزرگ قهوه را برای خود به عادت روزانه تبدیل نکنید مگر اینکه بخواهید کل روز بیش فعالی داشته باشید ...
مواد و وسائل مورد نیاز قهوه اسپرسو :
همین اسپرسو ساز خانگی ، قهوه اسپرسو ، آب سرد ، فنجان ( فنجان های مخصوص اسپرسو کوچک و سرامیکی هستند )
این دستگاه چند قسمت دارد که از هم جدا می شوند . من عکس یکی از مدلهای مرسوم را آورده ام و بخش هایش را نامگذاری کرده ام .
1 – مخزن آب را پر کنید
اول قسمت پایینی دستگاه را که مخزن آب نامیده ایم تا نشانگر سطح آب ، پراز آب سرد کنید .
اگر در داخل یا خارج مخزن نشانگری نبود آب را تا زیر شیر اطمینان پر کنید . توجه کنید که وقتی صافی را می گذارید آب نباید داخش بیاید .
2 – صافی را روی مخزن آب بگذارید
3 – صافی را پر کنید
صافی را به صورت سر پر ، کاملا از قهوه اسپرسوی خشک پر کنید . دقت کنید که پودر قهوه به دور صافی یا قسمت پیچی شکل بالای مخزن آب نچسبد . اگر چنین حالتی پیش بیاید ممکن است آب با فشار از دستگاه بیرون بپاشد.
هشدار : قهوه ای را که به صورت سرپر در صافی ریخته اید فشار ندهید یا روی آن ضربه نزنید ، ممکن است راه بخار را مسدود کند و فشار بیش از حد تولید کند .
قهوه شما در صافی باید به صورت زیر به نظر برسد . این تپه کوچک قهوه با قرار گیری قسمت بالایی دستگاه تراز می شود و طعم قوی تری ایجاد می کند . اگر مقدار کمتری قهوه بریزید طعم قهوه کمتر می شود . بنابراین می توانید بنا به سلیقه خود مقدار قهوه را تنظیم کنید ولی دوباره می گویم هیچ وقت پودر قهوه را با ضربه یا فشار کمپرس نکنید .
4 – قوری را سوار کنید .
قبل از آن دوباره اطمینان حاصل کنید پودر قهوه روی لبه های صافی و قسمت پیچی شکل بالای مخزن آب نباشد . خود قوری را بگیرید و آن را روی مخزن آب بپیچانید . از دسته قوری استفاده نکنید که معمولا ضعیف است و می شکند . دقت کنید که قوری و مخزن آب به درستی و تا انتها در هم پیچ و محکم شوند .
5 – کل دستگاه را روی حرارت بگذارید
شعله کمتر زمان دم کشیدن را بیشتر می کند اما طعم و عطر قهوه را افزایش می دهد . دقت کنید که در قوری بسته باشد تا اسپرسو بیرون نباشد . این دستگاه به سادگی بخار آب را با فشار از میان پودر اسپرسو عبور می دهد و قهوه حاصل را در قوری جمع می کند . پس از اتمام آب مخزن و پرشدن قوری که چند دقیقه ای بیشتر طول نخواهد کشید ، اسپرسوی شما آماده است .
نوش جان .
اسپرسو ، کاپوچینو و اکثر قهوه های ایتالیایی در ایران محبوب هستند و در تمام کافی شاپ ها سرو می شوند . جالب است بدانید که پایه تمامی این قهوه ها اسپرسو است و جالب تر اینکه خود ایتالیایی ها اصلا لغتی به نام اسپرسو ندارند ! در ایتالیا به اسپرسو به سادگی می گویند " قهوه " . تلفظ ایتالیایی آن هم "کافّه " است با تشدید روی حرف ف .
در این مطلب از همان لغت آشنای اسپرسو استفاده کرده ام اما حواستان باشد اگر به یک ایتالیایی برای احوالپرسی بگویید "عمو جان اسپرسوهایتان خیلی خوب است" یک جوری نگاهتان می کند .
اگر اسپرسو به معنای دقیق کلمه را می خواهید باید آماده باشید که پول سنگینی برای دستگاههای اسپرسو ساز خرج کنید که احتمالا نمونه اش را در کافی شاپ ها زیاد دیده اید . این دستگاه ها برای درست کردن اسپرسو از آب با فشار بالا استفاده می کنند . ماشین های اسپرسو ساز خانگی ، حتی آنهایی که گران هستند به پای این دستگاهها حرفه ای نمی رسند چون نمی توانند مثل آنها فشار آب کافی تولید کنند .
حالا می رسیم به اصل داستان ، یک جایگزین منطقی برای این دستگاههای گران قیمت ، دستگاه اسپرسو ساز خانگی است که با استفاده از قدرت بخار آب و طراحی هوشمندانه اش می تواند یک اسپرسو قابل قبول برایتان دم کند . کاربردش آسان و قیمتش واقعا مناسب است . مارک ها و قیمت های مختلفی از این دستگاه برای هر سلیقه ای در بازار ایران موجود است . این روش در ناپل ایتالیا اختراع شده .
یک اخطار کوتاه : یک فنجان کوچک اسپرسو ، معادل 8 فنجان بزرگ قهوه معمولی ، کافئین دارد . خوردن 8 فنجان بزرگ قهوه را برای خود به عادت روزانه تبدیل نکنید مگر اینکه بخواهید کل روز بیش فعالی داشته باشید ...
مواد و وسائل مورد نیاز قهوه اسپرسو :
همین اسپرسو ساز خانگی ، قهوه اسپرسو ، آب سرد ، فنجان ( فنجان های مخصوص اسپرسو کوچک و سرامیکی هستند )
این دستگاه چند قسمت دارد که از هم جدا می شوند . من عکس یکی از مدلهای مرسوم را آورده ام و بخش هایش را نامگذاری کرده ام .
1 – مخزن آب را پر کنید
اول قسمت پایینی دستگاه را که مخزن آب نامیده ایم تا نشانگر سطح آب ، پراز آب سرد کنید .
اگر در داخل یا خارج مخزن نشانگری نبود آب را تا زیر شیر اطمینان پر کنید . توجه کنید که وقتی صافی را می گذارید آب نباید داخش بیاید .
2 – صافی را روی مخزن آب بگذارید
3 – صافی را پر کنید
صافی را به صورت سر پر ، کاملا از قهوه اسپرسوی خشک پر کنید . دقت کنید که پودر قهوه به دور صافی یا قسمت پیچی شکل بالای مخزن آب نچسبد . اگر چنین حالتی پیش بیاید ممکن است آب با فشار از دستگاه بیرون بپاشد.
هشدار : قهوه ای را که به صورت سرپر در صافی ریخته اید فشار ندهید یا روی آن ضربه نزنید ، ممکن است راه بخار را مسدود کند و فشار بیش از حد تولید کند .
قهوه شما در صافی باید به صورت زیر به نظر برسد . این تپه کوچک قهوه با قرار گیری قسمت بالایی دستگاه تراز می شود و طعم قوی تری ایجاد می کند . اگر مقدار کمتری قهوه بریزید طعم قهوه کمتر می شود . بنابراین می توانید بنا به سلیقه خود مقدار قهوه را تنظیم کنید ولی دوباره می گویم هیچ وقت پودر قهوه را با ضربه یا فشار کمپرس نکنید .
4 – قوری را سوار کنید .
قبل از آن دوباره اطمینان حاصل کنید پودر قهوه روی لبه های صافی و قسمت پیچی شکل بالای مخزن آب نباشد . خود قوری را بگیرید و آن را روی مخزن آب بپیچانید . از دسته قوری استفاده نکنید که معمولا ضعیف است و می شکند . دقت کنید که قوری و مخزن آب به درستی و تا انتها در هم پیچ و محکم شوند .
5 – کل دستگاه را روی حرارت بگذارید
شعله کمتر زمان دم کشیدن را بیشتر می کند اما طعم و عطر قهوه را افزایش می دهد . دقت کنید که در قوری بسته باشد تا اسپرسو بیرون نباشد . این دستگاه به سادگی بخار آب را با فشار از میان پودر اسپرسو عبور می دهد و قهوه حاصل را در قوری جمع می کند . پس از اتمام آب مخزن و پرشدن قوری که چند دقیقه ای بیشتر طول نخواهد کشید ، اسپرسوی شما آماده است .
نوش جان .