طرز تهیه قهوه اسپرسو و نکاتی برای حرفه ای شدن"1" - نسخهی قابل چاپ +- انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک (https://www.pipeclubiran.com) +-- انجمن: مباحث مربوط به قهوه - قهوه جوش - قهوه ساز (https://www.pipeclubiran.com/forum-1.html) +--- انجمن: طرز تهيه انواع قهوه (https://www.pipeclubiran.com/forum-3.html) +--- موضوع: طرز تهیه قهوه اسپرسو و نکاتی برای حرفه ای شدن"1" (/thread-2536.html) |
طرز تهیه قهوه اسپرسو و نکاتی برای حرفه ای شدن"1" - bernabea - 2016/08/28 قهوه اسپرسو ، نوشیدنی تلخ اما دل پذیری که این روز ها نقل همه مجالس و پایه ثابت اکثر فروشگاه های قهوه فروشی در سطح کشور شده است .قهوه اسپرسو یکی از پرطرفدارترین قهوه های دنیا به شمار میرود و شاید بتوان دلایل مهم محبوبیت آن را سرعت بالای تهیه قهوه ، غلظت بالای قهوه خروجی ، تاثیر گذاری زیاد و سرعت در تاثیر گذاری بر بدن دانست . امروزه به دلیل رایج شدن قهوه اسپرسو در ایران و جهان دستگاه های بسیاری برای تهیه این قهوه دوست داشتنی ساخته شده است که میتوانند با گاز و یا برق و با کیفیت های متفاوت یک قهوه اسپرسو تولید کنند . ما در این مقاله قصد داریم در گذری کوتاه به تاریخچه و چیستی قهوه اسپرسو بپردازیم ، سپس به آموزش طرز تهیه قهوه اسپرسو به وسیله دستگاه های برقی پرداخته و در آخر نکاتی برای حرفه ای تر شدن در تهیه این معجون دوست داشتنی را آموزش خواهیم داد .با ما همراه باشید. قهوه اسپرسو چیست ؟ اسپرسو به نوعی قهوه غلیظ اطلاق میشود که در اوایل قرن بیستم میلادی در شهر میلان کشور ایتالیا ابداع شد . قهوه اسپرسو یک مدل از دانه قهوه نیست بلک یک روش تهیه قهوه است ، اسپرسو با عبور دادن آب نزدیک به نقطه جوش با فشار زیاد از میان دانههای آسیاب شده قهوه تهیه میشود . اسپرسو پایه تهیه بسیاری از نوشیدنی ها مثل کاپوچینو ، کافه لاته ، کافه ماکیاتو ، کافه آمریکانو و … میباشد . میزان کافئین موجود در اسپرسو در واحد حجم از سایر نوشیدنیها بیشتر است و به این دلیل هم هست که اکثر اوقات در مقیاسهای کوچک سرو میشود. یک اسپرسو ۶۰ میلی لیتری دارای ۸۰ الی ۱۵۰ میلی گرم کافئین است در حالیکه یک قهوه معمولی با حجم ۲۴۰ میلی لیتر داری ۹۵ الی ۲۰۰ میلی گرم کافئین میباشد. عوامل متغیر در تهیه قهوه اسپرسو : برای تهیه یک اسپرسو عالی و ایده آل مواردی وجود دارد که حتما باید رعایت شوند که ما آن ها را عوامل متغیر مینامیم . برخی از این عوامل در مورد اکثر روش های دم کردن قهوه صدق میکند ولی برخی دیگر صرفا مخصوص قهوه اسپرسو هستند .در زیر به بررسی این موارد میپردازیم. آب : طعم اسپرسو شما به مقدار بسیار زیادی وابسته به آبی است که شما از آن استفاده میکنید . میزان رسوبات و مواد معدنی ناخواسته موجود در آب باعث کاهش شدید کیفیت قهوه و آسیب رسیدن به دستگاه و تجهیزات میشود اگر در حال حاضر با این مشکلات رو به رو نشده اید پس بهتر است هرچه سریعتر آب مورد استفاده خود را بهتر بشناسید . دستگاه های سنج میزان سختی و سایر اطلاعات آب عموما دستگاه های گرانقیمتی هستند ولی شما میتوانید اطلاعات مربوط به آب مصرفی تان را از اداره آب شهر و منطقه خود جویا شوید تا در صورت بالا بودن میزان رسوبات و مواد معدنی ناخواسته بتوانید تصمیم بگیرید که از دستگاه تصویه آب استفاده نمایید یا نه . میزان آسیاب : قبل از شروع به تهیه قهوه مسلما نیاز است که آن را آسیاب کنید ، با توجه به روش تهیه قهوه میزان آسیاب قهوه نیز متفاوت می باشد ، اگر خودتان قهوه را آسیاب میکنید برای تهیه قهوه اسپرسو باید آن را نرم آسیاب کنید به نحوی که وقتی پودر قهوه را در زیر انگشتانتان لمس میکنید زبری کمی مانند دانه های نمک احساس کنید . مقدار یا دوز : برای تهیه یک شات دوبل اسپرسو بهتر است از ۱۸ تا ۲۱ گرم پودر قهوه استفاده کنید . زمانی که شما قهوه بیشتری استفاده میکنید این افزایش بر کلیت کیفیت قهوه خروجی و طعم و مزه آن تاثیر میگذارد . شما میتوانید با آزمون و خطا میزان قهوه را با توجه به صلیقه خودتان تایین کنید . اما توجه داشته باشید در اضافه کردن قهوه زیاده روی نکنید ، چون ممکن است ایراداتی مانند فشار به پمپ دستگاه ، عدم خروج صحیح قهوه و تلخی بیش از حد را به همراه داشته باشد . فشرده ساختن : فشرده کردن قهوه به وسیله تمپر باعث محدود شدن جریان آب و در نتیجه اختلال بیشتر آب با قهوه میشود . فشرده ساختن قهوه جزو جدا ناشدنی در تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه های اسپرسو ساز میباشد برای همین از اهمیت بالایی برخوردار است . میزان فشرده شدن قهوه به میزان فشاری که شما به تمپر وارد میکنید بستگی دارد ، فشار توصیه شده برای فشرده ساختن قهوه ۳۰ پوند معادل ۱۳.۵ کیلوگرم میباشد . دما : دمای ایده آل آب برای تهیه قهوه بین ۹۰ تا ۹۶ درجه سانتیگراد میباشد و برخی از اسپرسو ساز ها این امکان را فراهم میکنند تا ما بتوانید این دما را کنترل کنیم . اگر دستگاه شما این قابلیت را دارد میتوانید با تست کردن دما های مختلف نتایج حاصل شده را با هم مقایسه کنید و بهترین دما را برگزینید .اگر هم دستگاهتان قابلیت تنظیم دما ندارد کافی است به شرکت سازنده اعتماد کنید و پس از روشن کردن دستگاه به اندازه کافی صبر کنید تا دستگاه کاملا گرم شود . میزان قهوه خروجی : در مورد قهوه های دمی مواردی که اندازه گیری میشوند میزان پودر قهوه ورودی( مورد استفاده ) و میزان آب ورودی میباشد ولی در مورد قهوه اسپرسو میزان پودر قهوه ورودی ( مورد استفاده ) و قهوه خروجی را اندازه گیری میکنیم . بسته به مقدار قهوه یا که استفاده میکنید و اندازه سبد پُرتافیلتر دستگاهتان یک شات قهوه بدون در نظر گرفتن وزن فنجان باید حدود ۳۰ گرم خروجی داشته باشد . زمان : با دوز و میزان خروجی ذکر شده ما چیزی حدود ۲۵ تا ۳۰ ثانیه زمان میبرد تا فنجان قهوه شما به طور کامل پر شود ، اگر فنجان شما در نیمی از این زمان پر شد ، برای شروع کار بد نیست و در آینده با تمرین و دقت بیشتر به همین نتیجه خواهید رسید . ادامه دارد... |