همه آنچه لازم است درباره قهوه سینگل اوریجین یا تکخاستگاه بدانید - نسخهی قابل چاپ +- انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک (https://www.pipeclubiran.com) +-- انجمن: مباحث مربوط به قهوه - قهوه جوش - قهوه ساز (https://www.pipeclubiran.com/forum-1.html) +--- انجمن: افتتاح اولین کافه بررسی قهوه در ایران (https://www.pipeclubiran.com/forum-21.html) +--- موضوع: همه آنچه لازم است درباره قهوه سینگل اوریجین یا تکخاستگاه بدانید (/thread-3176.html) |
همه آنچه لازم است درباره قهوه سینگل اوریجین یا تکخاستگاه بدانید - bernabea - 2017/02/09 آیا تابهحال عبارت قهوه «سینگل اوریجین» به گوشتان خورده؟ پیش آمده که در کافهای باریستا با آب و تاب به شما توضیح دهد که قهوهشان از فلان منطقه اتیوپی آمده و قهوه ترکیبی یا blend نیست؟ معنا و مفهوم قهوه «سینگل اوریجین» که این روزها اینقدر محبوب و پرطرفدار شده چیست؟ اهمیت آن کجاست؟ تفاوت آن با بقیه قهوهها چیست؟ قهوهی سینگل اوریجین چه ارتباطی با جریان موج سوم قهوه دارد؟ "قهوه فوق گونهی کاتورا کشتشده در کلمبیا" در این مطلب بهقلم «ای پیپونیچ» و برگردان «علی نصیری» کوشیدهایم به دنبال پاسخ این پرسشها برویم. عبارت قهوه «تک خاستگاه» معادل پیشنهادی برای قهوه سینگل اوریجین (Single Origin) است و از این پس از همین عبارت در متن استفاده خواهیم کرد. تک خاستگاه، تک منطقه، تک مزرعه: معنی اینها چیست؟ «تک خاستگاه» عبارتی مختصر اما دارای معنایی عمیق است. برخی اوقات در شکل سادهشدهاش بهکار میرود: یعنی قهوهای که از یک «تولیدکننده واحد»، «یک برداشت» یا «یک منطقه در یک کشور» تهیه شده است. «تک مرزعه» (Single Farm) و «تک منطقه» (Single Estate) یعنی اینکه قهوه از یک مزرعه، کارخانه و یا تولیدکننده آمده است. معمولا روی بستهبندی قهوه اطلاعات دقیقتری مانند نام منطقه یا حتا قطعه زمینی که قهوه در آنجا روییده را نیز میشود پیدا کرد. این قطعه زمین مشخص در یک مزرعه قهوه را microlot میخوانند؛ یا اگر بسیار محدودتر باشد به آن nanolot میگویند. با این حال آنچه گفته شد، تمام معنی قهوه «تک خاستگاه» نیست. آندرآ وِلِسیو از اعضای انجمن قهوه تخصصی اروپا میگوید: «مهمترین ویژگی قهوه تک خاستگاه، قابلیت ردیابی کردن آن است؛ اینکه دقیقا بدانید قهوهتان از چه مزرعهای آمده؛ و همچنین قهوهای یکدست در اختیار دارید و نه قهوهی ترکیبی یا blend. این معمولا به معنی کیفیت بالاتر است؛ تاییدی بر اینکه قهوه از مزرعهای خاص با ویژگیهایی منحصربهفرد آمده، طعم آن منعکسکنندهی محل کشت آن است و نیز تاثیرگرفته از ویژگیهای جغرافیایی همان مزرعه ومنطقهی خاص.» منتظر ادامه این مطلب باشید... |