2017/01/02، 05:24 PM
آدما در این مملکت روزشون از اون فنجون قهوه صبحگاهی شروع میشه. معیار انتخاب «بار» خوب، سرعت آماده کردن قهوه در کمتر از یک دقیقه و البته کیفیت قهوه است. اما داستان قهوه واسه ایتالیاییها اینجا تموم نمیشه… در طول روز چندین بار ممکنه بعد از نهار و یا نزدیک غروب این جمله رو بشنوی که «بریم یه قهوه بخوریم، بعد…»
اینجا اگه بخوای با یه دوست گپ بزنی یا یه ملاقات حرفهای در بیرون از دفتر کارت داشته باشی، به احتمال قوی سر از یک بار در میاری. ایتالیاییها روی یه سری چیزها غیرتی هستند… یکیش همین قهوه است و قهوه واسهشون یعنی اسپرسو ! تمام این قرتیبازیهایی که بعدا اضافه شده (بین خودمون باشه) یکجور خدشه وارد آوردن به اصالت مکتب قهوهنوشی است و کلا این سوسولبازیها مال ایتالیاییهای اصیل نیست…
قهوه در ایتالیا همیشه، در اصل، «اسپرسو»ست که هرکس میتونه بسته به سلیقهی خودش اون رو سفارش بده. بنابراین قهوه اسپرسو معمولا تا نصف فنجون رو فقط پر میکنه و میتونه مدلهای زیر رو شامل بشه:
ماکیاتو داغ (Macchiato Caldo)
ماکیاتو سرد (Macchiato Freddo)
با یه کم اسکیوما (کمی شیر که مثل کف روی قهوه میدن) (Con Schiuma)
لونگو (منظور اینه که از حد معمول رقیقتر باشه) (Lungo)
ریسترتو (دقیقا برعکس بالایی) (Ristretto)
کورتو (با یه شات لیکور) (Corretto)
موکا (Moca)
قهوه در فنجون بزرگ با یه لیوان آب کنارش
علاوه بر اینها در بارها میتوانید قهوههای زیر را نیز سفارش دهید:
قهوه آمریکانو (که رقیقتره و سایزش هم بزرگتره)
قهوه اورتزو (که از غلاتی است که اصالتا در آسیا کشت میشده)
قهوه جینسنگ (که نامش از ریشهی گیاهی چینی گرفته شده)
و… حتا قهوه دیکافئینه
اما توصیه میشه این آخری رو اگه خواستین سفارش بدین، یه جوری سفارش بدین که دیگران نشنوند! حداقل در ایتالیا مراعات کنین!
دو نکتهی مهم:
کری نخونید!
اهالی ناپل ادعا میکنن که سنت اصیل قهوهنوشی از شهر اونها میاد و خلاصه اگه یه ناپلی به تورتون خورد یه لطفی بکنین: اگه میبریدش جایی با هم قهوه بخورید، نگید که قهوهاش بهترینه! چون قطعا بهتون خواهد گفت که قهوه فقط قهوه ناپل! البته بحث فقط کیفیت قهوه نیست، اونها مدل قهوه درست کردنشون هم یه کم با بقیه جاها فرق میکنه و فوت و فنهای خاص خودش رو داره. خلاصه قهوهتون رو بخورید و کلا گیر ندهید.
گاف ندهید!
یه ایتالیایی «هرگز» بعد از غذا در طی روز کاپوچینو سفارش نمیده! کاپوچینو فقط مال صبحانه است اون هم با یک کورنتّو (شیرینی هلالی شکلی که اغلب وسطش کمی مربا، شکلات یا کِرِم داره.)
خلاصه اگه غیر از وقت صبحانه کاپوچینو سفارش دادین، دارید به زبان بیزبانی میگید که خارجی تشریف دارم!
اما اصلا خودتون رو ناراحت نکنین، خونسرد کاپوچینوتون رو بنوشید، چرا که «اینجا ایتالیاست!»*
* یعنی هیچ چیز غیرمعمولی عجیب نیست… هر جور شیر تو شیر بودگی محتمل است!
"شاد باشید"
سلام جهان!:
- چگونه پیپ و چوب سیگار خود را تمیز کنیم
- منتخب
اینجا اگه بخوای با یه دوست گپ بزنی یا یه ملاقات حرفهای در بیرون از دفتر کارت داشته باشی، به احتمال قوی سر از یک بار در میاری. ایتالیاییها روی یه سری چیزها غیرتی هستند… یکیش همین قهوه است و قهوه واسهشون یعنی اسپرسو ! تمام این قرتیبازیهایی که بعدا اضافه شده (بین خودمون باشه) یکجور خدشه وارد آوردن به اصالت مکتب قهوهنوشی است و کلا این سوسولبازیها مال ایتالیاییهای اصیل نیست…
قهوه در ایتالیا همیشه، در اصل، «اسپرسو»ست که هرکس میتونه بسته به سلیقهی خودش اون رو سفارش بده. بنابراین قهوه اسپرسو معمولا تا نصف فنجون رو فقط پر میکنه و میتونه مدلهای زیر رو شامل بشه:
ماکیاتو داغ (Macchiato Caldo)
ماکیاتو سرد (Macchiato Freddo)
با یه کم اسکیوما (کمی شیر که مثل کف روی قهوه میدن) (Con Schiuma)
لونگو (منظور اینه که از حد معمول رقیقتر باشه) (Lungo)
ریسترتو (دقیقا برعکس بالایی) (Ristretto)
کورتو (با یه شات لیکور) (Corretto)
موکا (Moca)
قهوه در فنجون بزرگ با یه لیوان آب کنارش
علاوه بر اینها در بارها میتوانید قهوههای زیر را نیز سفارش دهید:
قهوه آمریکانو (که رقیقتره و سایزش هم بزرگتره)
قهوه اورتزو (که از غلاتی است که اصالتا در آسیا کشت میشده)
قهوه جینسنگ (که نامش از ریشهی گیاهی چینی گرفته شده)
و… حتا قهوه دیکافئینه
اما توصیه میشه این آخری رو اگه خواستین سفارش بدین، یه جوری سفارش بدین که دیگران نشنوند! حداقل در ایتالیا مراعات کنین!
دو نکتهی مهم:
کری نخونید!
اهالی ناپل ادعا میکنن که سنت اصیل قهوهنوشی از شهر اونها میاد و خلاصه اگه یه ناپلی به تورتون خورد یه لطفی بکنین: اگه میبریدش جایی با هم قهوه بخورید، نگید که قهوهاش بهترینه! چون قطعا بهتون خواهد گفت که قهوه فقط قهوه ناپل! البته بحث فقط کیفیت قهوه نیست، اونها مدل قهوه درست کردنشون هم یه کم با بقیه جاها فرق میکنه و فوت و فنهای خاص خودش رو داره. خلاصه قهوهتون رو بخورید و کلا گیر ندهید.
گاف ندهید!
یه ایتالیایی «هرگز» بعد از غذا در طی روز کاپوچینو سفارش نمیده! کاپوچینو فقط مال صبحانه است اون هم با یک کورنتّو (شیرینی هلالی شکلی که اغلب وسطش کمی مربا، شکلات یا کِرِم داره.)
خلاصه اگه غیر از وقت صبحانه کاپوچینو سفارش دادین، دارید به زبان بیزبانی میگید که خارجی تشریف دارم!
اما اصلا خودتون رو ناراحت نکنین، خونسرد کاپوچینوتون رو بنوشید، چرا که «اینجا ایتالیاست!»*
* یعنی هیچ چیز غیرمعمولی عجیب نیست… هر جور شیر تو شیر بودگی محتمل است!
"شاد باشید"
سلام جهان!:
- چگونه پیپ و چوب سیگار خود را تمیز کنیم
- منتخب
قهوه آدمها را به هم نزدیکتر میکند...