warning

این انجمن دارای مطالبی در مورد دخانیات و ادوات وابسته به آن می باشد
طبق قوانین کشور جمهوری اسلامی ایران بازدید کنندگان باید بالای 18 سال باشند

انجمن پیپ ایران فقط برای اعضای قدیمی و ثبت نام شده فعال است و عضو جدید نمی پذیرد
جهت ادامه فعالیت در انجمن سفر و پیپ
tripandpipe.com عضو شوید

warning

اولین بررسی قهوه ایران

فروش دانه قهوه و قهوه جوش

مشاهده سایت

ژورنال سیگار برگ

معرفی انواع سیگار برگ ایرانی و خارجی

مشاهده سایت

وب سایت آموزشی پاسارگاد تاباک

تخصصی ترین مقالات آموزشی

مشاهده سایت

فروش پیپ

معرفی انواع توتون ایرانی و خارجی

مشاهده سایت

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شکفت قهوه چطور در طعم فنجان اثر می‌گذارد؟
#1
در دم‌آوری قهوه پیش از آغاز عصاره‌گیری، معمولا مقداری آب روی سابه‌ی قهوه می‌گیرند تا گازهای محبوس در میان دانه‌های قهوه به‌صورت حباب‌ آزاد شده و عصاره‌گیری یک‌دست‌تری داشته باشیم. این بخش از فرایند دم‌آوری را «شکفت قهوه» می‌نامند.
[تصویر:  Blooming-Coffee.jpg]
در منابع زیادی توصیه شده که مقدار آبی که برای شکفت قهوه استفاده می‌شود، باید دو برابر وزن سابه‌ی قهوه باشد؛ مثلا اگر از ۲۰ گرم قهوه عصاره‌گیری می‌کنیم، باید ۴۰ گرم آب برای شکفت قهوه روی سابه بگیریم. اما آیا این همیشه بهترین نسبت است؟ متی د انگلیز برشته‌کار و بلاگر قهوه اهل استرالیا در وبلاگش یک آزمون ساده انجام داده. او در این آزمون، آبی که برای شکفت قهوه استفاده می‌کند را با نسبت‌های مختلف به مقدار سابه‌ی قهوه انتخاب کرده و روی هر فنجان آزمون چشایی انجام داده. متی از نسبت ۱:۱ شروع کرده تا نسبت ۱:۵. نتایجی که این متخصص قهوه و دارنده‌ی گواهی‌نامه‌ی Q grader به آن رسیده جالب توجه است.

در این آزمون تجربی از ۲۳ گرم قهوه میان‌برشته‌ی کاستاریکا با فرآوری عسلی سیاه، با ۳۰۰ میلی‌لیتر آب استفاده شده و مدت دم‌آوری ۲:۳۰ دقیقه بوده. آسیاب دستی هلور ۱۰۱ برای آسیاب قهوه استفاده و روی درجه‌ی ۳۲ تنظیم شده. فنجان‌ها در بازه‌ی زمانی ۱۵ دقیقه‌ای مورد آزمون چشایی قرار گرفته‌‌اند.

[تصویر:  coffee-blooming-ratio-iran-coffee.001.jpeg]
متی در توضیح جدول نوشته که این اعداد علمی نیستند و بر مبنای یک آزمون تجربی و چشایی تهیه شده‌اند.
با این اوصاف به‌نظر می‌رسد طبق آزمون تجربی این بلاگر استرالیایی، متعادل‌ترین فنجان قهوه زمانی حاصل می‌شود که نسبت آب به سابه‌ی قهوه در طی فرایند شکفت، یک به سه باشد.
شما هم اگر تجربه‌ای در این زمینه دارید و دست به آزمونی تجربی زدید، نتایج آن‌را با آیکافی به اشتراک بگذارید.


سلام جهان!:

- چگونه پیپ و چوب سیگار خود را تمیز کنیم
- منتخب
قهوه آدمها را به هم نزدیکتر میکند...
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

© 2010– 2024
® PasargadTabac
All Rights Reserved
كليه حقوق مادی و معنوی اين تارنما متعلق به پاسارگاد تاباک می باشد
کلیه مطالب این تارنما طبق قانون کپی رایت به ثبت می رسند، لذا استفاده از این مطالب بدون ذکر منبع ممنوع است
طراحی و پشتیبانی :  پشتیبان وب