warning

این انجمن دارای مطالبی در مورد دخانیات و ادوات وابسته به آن می باشد
طبق قوانین کشور جمهوری اسلامی ایران بازدید کنندگان باید بالای 18 سال باشند

انجمن پیپ ایران فقط برای اعضای قدیمی و ثبت نام شده فعال است و عضو جدید نمی پذیرد
جهت ادامه فعالیت در انجمن سفر و پیپ
tripandpipe.com عضو شوید

warning

اولین بررسی قهوه ایران

فروش دانه قهوه و قهوه جوش

مشاهده سایت

ژورنال سیگار برگ

معرفی انواع سیگار برگ ایرانی و خارجی

مشاهده سایت

وب سایت آموزشی پاسارگاد تاباک

تخصصی ترین مقالات آموزشی

مشاهده سایت

فروش پیپ

معرفی انواع توتون ایرانی و خارجی

مشاهده سایت

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پنج اشتباه هولناک در درست کردن قهوه
#1
آیا فکر می‌کنید قهوه‌تان آنچنان که باید و شاید طعم جالبی ندارد؟ اگر به این سئوال جواب مثبت می‌دهید، پس به احتمال بسیار زیاد در زمره کسانی هستید که به هنگام درست کردن قهوه پنج اشتباه زیر را مرتکب می‌شوند.
میجر کوهن، کارشناس قهوه با سابقه‌ای ۱۸ ساله و از مدیران ارشد استارباکس به خوبی از چم و خم درست کردن یک فنجان قهوه خوش‌عطر و طعم خبر دارد. کوهن عقیده دارد که اگر شما هنگام درست کردن قهوه درست رفتاری همانند یک سرآشپز متبحر یا یک دانشمند نکته‌سنج داشته باشید، شانس بسیار کمی وجود دارد که قهوه‌تان آخر کار درست و حسابی از آب درنیاید.
او برای پایین آوردن ضریب خطا٬ هر روز قبل از درست کردن قهوه صبحگاهی‌اش دانه‌های قهوه را با یک ترازو به دقت اندازه‌ می‌کند. اگر شما کارشناس قهوه نیستید و از آن مهم‌تر حال و حوصله انداز‌ه‌گیری دقیق را ندارید، پس دست‌کم حواس‌تان باشد که این پنج اشتباه را مرتکب نشوید:
۱ – استفاده از آب لوله‌کشی یا آب فیلترنشده
۹۸ درصد یک فنجان قهوه را آب تشکیل می‌دهد؛ پس به گفته کوهن شما باید قاضی آب لوله‌کشی باشید که می‌خواهید با آن قهوه‌ درست کنید. اگر آب شیر آشپزخانه‌تان ناخالصی دارد و طعمش چندان دلچسب نیست، احتمال این‌که قهوه‌تان هم به همان بدمزگی باشد، اصلا بعید نیست. در ایران متاسفانه در بیشتر شهرها٬ آب لوله برای تهیه‌ی قهوه مناسب نیست. در کافی‌شاپ‌ها هم با آن‌که از سختی‌گیر آب استفاده می‌کنند٬ اما گاه طعم نامطبوع آب٬ تجربه‌ی قهوه‌نوشی شما را به‌کل مخدوش می‌کند.
آب سرد تصفیه‌شده یا آب معدنی بهترین انتخاب ممکن است. البته باید حواس‌تان به دمای آب هم باشد؛ اگر از روش‌های دستی تهیه قهوه استفاده می‌کنید٬ باید آب به‌قدر کافی گرم شده باشد، وگرنه عصاره‌ی قهوه موقع دم کردن، آن‌‌‌جور که باید در نمی‌آید. اگر با در نظر گرفتن همه‌ی نکات بالا٬ باز هم قهوه‌ی شما به نظر بی‌جان و ضعیف می‌آید، کوهن پیشنهاد می‌دهد که برای اندازه‌گرفتن دمای آب از دماسنج استفاده کنید.
در شعبه‌های استارباکس قهوه را با آبی با میزان حرارت ۲۰۵ درجه فارنهایت (کمی بیش از ۹۶ درجه سانتی‌گراد) دم می‌کنند. البته زمانی که این قهوه برای مشتری سرو می‌شود دمای آن به ۱۷۵ درجه فارنهایت رسیده است.
[تصویر:  hou4006.jpg]
۲ – نگه‌داری دانه‌های قهوه در فریزر
بعضی‌ها بر اساس یک باور اشتباه تصور می‌کنند که نگهداری از دانه‌های قهوه در فریزر باعث هر چه ماندگار بودن طعم و عطر قهوه می‌شود. در کمال تاسف اگر شما هم جزو همین بعضی‌ها هستید، باید آب پاکی را روی دست‌تان ریخت: قهوه را باید در جایی خشک و خنک و به دور از رطوبت فریزر نگه داشت.
قهوه را باید در جایی خشک و خنک و به دور از رطوبت فریزر نگه داشت
آ‌‌ن‌طور که میجر کوهن می‌گوید، هر بار که شما قهوه را درون فریزر می‌گذارید یا از آن بیرون می‌آورید، رطوبت تقطیر می‌شود و قهوه‌ی شما را خیس و مرطوب می‌کند. اصل اساسی در نگه‌داری از دانه‌ی قهوه٬ دور نگه داشتن آن از نور، گرما، هوا و رطوبت است.
آیا شما هر بار که ماهی تر و تازه می‌خرید، آن را توی فریزر می‌گذارید؟ اگر این‌طور است پس انتظار نداشته باشید که بعد از این‌که آن بیچاره را از فریزر درآوردید همچنان طعم یک ماهی تازه از آب صید شده را بدهد.
[تصویر:  Coffe%20wallpapers%201.jpg]
۳ – خسیس‌بازی
موقع درست کردن قهوه، اگر می‌خواهید آن چیزی که در نهایت می‌نوشید طعم و بوی درست و حسابی داشته باشد، خسیس بازی را کنار بگذارید و سخاوتمند باشید. خیلی از آدم‌ها وقت ریختن قهوه‌ی آسیاب‌شده درون دستگاه قهوه‌جوش که می‌رسد، دست و دل‌شان به لرزه می‌افتد که مبادا “زیاده‌روی” کنند. برای همین هم اغلب بسیار کمتر از آن‌چه که به نسبت یک فنجان نیاز هست، قهوه استفاده می‌کنند.
اگر نمی‌خواهید که قهوه‌تان خیلی قوی باشد، بهتر است بعد از این‌که در فنجان ریختید، به آن آب‌جوش اضافه کنید تا این‌که موقع دم کردنش کم بگذارید
کوهن می‌گوید: «این اشتباه از آن‌جا سر می‌‌زند که این افراد یا تلاش در صرفه‌جویی دارند، یا مثل من سنی ازشان گذشته و کهولت و ناخن‌خشکی باعث شده دل‌شان نخواهد قهوه‌‌ی مصرفی خانه‌شان زود تمام شود.»
خب جای تعجبی هم ندارد که قهوه‌ی حاصل خسیس‌بازی، تلخ و آبکی از آب درمی‌آید. قاعده بر این است که برای هر شش اونس آب (نزدیک به ۱۷۵ میلی‌لیتر) دو قاشق غذاخوری سر پر قهوه لازم است.
اگر نمی‌خواهید که قهوه‌تان خیلی قوی باشد، بهتر است بعد از این‌که در فنجان ریختید، به آن آب‌جوش اضافه کنید تا این‌که موقع دم کردنش کم بگذارید.
میجر کوهن معتقد است که اگر به دنبال کشف درجات مختلف غلظت و طعم قهوه هستید، آزمودن قهوه‌هایی که با درجات متفاوت بو داده شده‌اند٬ تجربه‌ی خوبی است.
[تصویر:  230px-Instant_coffee.jpg]
۴ – آسیاب نامناسب
برای هر دستگاه قهوه‌‌سازی٬ قهوه را با درجه‌ای خاص باید آسیاب کرد. بهترین راهی که می‌توانید بفهمید درجه‌ی مناسب آسیاب قهوه برای دستگاه شما کدام است، رجوع به دفترچه راهنمای دستگاه‌تان است. قهوه اگر زیادی ریز آسیاب‌ شده باشد٬ آب را به‌سختی از خود عبور می‌دهد و همین٬ طعمی تلخ و نامطبوع به قهوه می‌دهد. از طرفی آسیاب با درجه‌ی درشت٬ باعث می‌شود آب به‌راحتی از میان ریزدانه‌های قهوه عبور کند٬ بی‌آن‌که جان ِ قهوه را بتواند دربیاورد؛ و این قهوه‌تان را آبکی می‌کند.
برای مثال برای درست کردن قهوه در فرنچ‌پرس باید از قهوه‌ای استفاده کرد که به‌نسبت درشت آسیاب شده است.
قهوه‌ای که در دستگاه‌های اسپرسوساز یا موکاپات می‌ریزید باید تقریبا به‌صورت پودر درآمده باشد٬ اما نه پودرشده به اندازه‌ی قهوه ترک. قهوه‌‌ای هم که با درجه‌ی متوسط آسیاب شده٬ اندازه‌ای همانند ذرت آسیاب‌‌شده‌ی دانه درشت دارد. میجر کوهن در این خصوص می‌گوید: «استفاده از قهوه‌ی آسیاب‌شده با درجه‌ی نامناسب، موجب می‌شود که یا آب به‌خوبی پس زده نشود و یا این‌که برعکس به سرعت جریان داشته باشد.»
[تصویر:  coffee-1.jpg]
۵ – قهوه زیادی
همان‌طور که خسیس‌بازی در استفاده از قهوه می‌تواند طعم نوشیدنی‌تان را خراب کند، زیادی آن هم همین تاثیر را دارد. یک فنجان قهوه‌ی این‌چنینی بسیار قوی و تلخ‌مزه از آب در می‌آید.
میجر کوهن یک مثال خوب برای فهم این قضیه دارد: «تصور کنید که موقع پخت نان بیش از حد مخمر استفاده کنید. در این حالت نان‌تان زیاده از حد پف می‌کند و چنین نانی تجسم یک شکست واقعی است.»

سلام جهان!:

- چگونه پیپ و چوب سیگار خود را تمیز کنیم
- منتخب
قهوه آدمها را به هم نزدیکتر میکند...
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

© 2010– 2024
® PasargadTabac
All Rights Reserved
كليه حقوق مادی و معنوی اين تارنما متعلق به پاسارگاد تاباک می باشد
کلیه مطالب این تارنما طبق قانون کپی رایت به ثبت می رسند، لذا استفاده از این مطالب بدون ذکر منبع ممنوع است
طراحی و پشتیبانی :  پشتیبان وب