آشنایی با پیپ
یک پیپ برتر باید از چوبی ساخته شده باید که حداقل پنجاه ساله هست. تنها با بالا رفتن سن چوب هست که ریشه briar به اندازه کافی فشرده میشود ، و به اندازه کافی به در برابر حرارت و مایعات ساخت شده از سوختن توتون مقاوم میشود.
لذا چوب قدیمی تر در طول زمان بهره گیری مایعات کمتری به خود جذب میکند و در برابر حرارت مقاوم تر هست که باعث میشود با بهره گیری درست دهه ها عمر کند.
معمولا گزینش یک پیپ مفید توسط معاینه ساده بصری ساله مشکل نمی باشد.سن چوب با فشردگی رده هایي که روی آن هست نسبت مستقیم دارد. شد هر چه الگوی تنگ تری روی چوب ببینیم نشانه مسن تر بودن آن هست.
ساخت پیپ
پیپ هایي که داراهی دیواره هاي ضخیم تر میباشند دیرتر داغ میشوند، همین طور مسیر انتقال هوا از کاسه پیپ به دسته آن باید کاملا نزدیک به کف کاسه باشد.
فرم هاي گوناگون پیپ ارتباطی با کیفیت آن ندارند و گزینه پیپ صاف یا خمیده بستگی به سلیقه فرد دارد.باید توجه کنید که هیچ ترکی در پیپ موجود نباشد و هوا نیز به خوبی در آن جریان پیدا کند.
انتخاب تنباکوی مناسب برای پیپ
دو نوع کلی تنباکو برای پیپ موجود هست:
تنباکوی عطری
مثل چای هاي عطری به این نوع تنباکو ها موادی افزوده میشود که انها را خوشبو و خوش طعم کند، در صورتیکه مواد افزودنی طبیعی باشند بهره گیری از این نوع تنباکو ها مانعی ندارد اما متاسفانه بعضی کمپانی هاي سودجو که توتون تولیدی خود را برای صادرات به کشور هاي دنیا سوم میسازند از اسانسهای شیمیایی برای طعم دادن به توتون و از افزودنیهای بسیار خطرناک برای بهتر سوختن توتون بهره گیری میکنند.
یک مشابه از این نوع توتون هاي captain black و بعضی مشابه هاي borkum riff میباشند. از نشانه هاي بهره گیری از مواد افزودنی شیمیای بوی تند توتون(که گاهی خوشایند نیز به نظر میرسد) و ایجاد مایعات عمده هنگام سوختن هست.
مشابه هاي captain black که برای بهره گیری در کشور آمریکا ساخته میشوند کیفیت بهتری دارند ولی در کل کیفیت آن ها پایین تر از انواع اروپایی هست.
تنباکو های عطری طبیعی بویی ملایم دارند و اکثر طعم ها و بوهای طبیعی مثل عسل،پرتقال،وانیل و غیره در آن ها هست و پس از سوختن شیره کمتری ساخت میکنند .
نمونه هایی از تنباکو های عطری طبیعی :
Mac baren(original,burley london blend,aromatic,cherry)
Peterson(luxury,university Flake,de lux mixture,sweet)
Erinmore(mixture)
Von Eicken(Springwater)
تنباکوی سنتی(بدون عطر)
این تنباکو ها مواد افزودنی بسیار کمتری دارند و معمولا بوی انها برای اطرافیان عمده خوشایند نیست، اما به علت نبودن مواد افزودنی برای مطلوب بودن طعم انها از تنباکوی مرغوب بهره گیری میشود.
کسانی که سالهاست پیپ می کشند فقط از این نوع تنباکو بهره گیری می کنند و طعم طبیعی تنباکو را به طعم هاي مصنوعی مواد افزودنی ترجیح میدهند.
نمونه هایی از انواع مرغوب این تنباکو ها به شرح زیر است:
Peterson(Old Dublin,Irish Flake)
Prince Albert(Prince Albert)
Planta(Image Latakia,Image burley,Image Virginia)
Dunhill(London Mixtue,Nightcap,my mixture 965)
Borkum riff(Classic pure tobacco)
Mac baren – Navy Flake
Peterson-University Flake , Irish Flake, Old Dublin,Sherlock holmes
Dunhill- Nightcap,My mixture 965
آب بندی کردن پیپ
وقتی یک پیپ نو میخرید داخل آن کاملا تمیز و عاری از کربن هست، گذشته از این که به طور کامل بتوانید از پیپ خود لذت ببرید به یک لایه یکنواخت کربن به قطر تقریبی 1 میلیمتر نیاز دارید زیرا:
1- کربن روی دیواره ها در نقش عایق حرارتی چوب را از آتش محافظت میکند و نبودن آن چوب را نسبت به حرارت بالا آسیب پذیر میکند.
2- کربن روی دیواره ها بعضی مواد نامطلوب حاصل از سوخت توتون را جذب میکند و از دود جدا میکند.
3- کربن وی دیواره ها حرارت را دون پیپ نگه میدارد و از سرد شدن و خاموش شدن توتون پیش گیری میکند.
چطور این لایه را ایجاد کنیم؟
چهار تا پنج بار اول پیپ را تا یک چهارم ظرفیت آن پر کنید و کامل بکشید، مراقب باشید که داغ نشود چا که در این مرحله به علت نداشتن کربن نسبت به حرارت آسیب پذیر هست، لذا به آرامی آن را بکشید.سپس چهار تا پنج بار پیپ را تا نیمه پر کرده به آرامی و کامل بکشید، بعد از آن نیز چندین با پیپ را کامل پر کنید و بکشید.
پس از تمام شدن توتون در هر دفعه بگذارید پیپ سرد شود سپس به توجه و بدون لمس دیواره ها توتون سوخته را خالی کنید، اگر توتونی به دیواره چسبیده بود آن را رها کنید زیرا تلاش عمده برای تخلیه پیپ و تماس با دیواره ها کربنی که ایجاد کرده اید را جدا میکند.
روشهای سریعتری نیز برای ایجاد کربن وجود دارند، یک روش آن هست که تا دو سه بار اول محلولی 50 درصدی از آب و عسل را با انگشت به صورت لایه نازکی به دیواره هاي پیپ بمالید و بگذارید خشک شود، سپس آن را پر کنید و بکشید.
بعضی از سازنده ها یک لایه کربن نازک داخل پیپ ایجاد میکنند که کار آب بندی را سریعتر میکند، توجه کنید که این لایه بسیار نازک هست و فقط برای تسریع آب بندی میباشد و قطر آن برای محافظت از پیپ در برابر حرارت عمده کافی نیست.
سلام جهان!:
- چگونه پیپ و چوب سیگار خود را تمیز کنیم
- منتخب
Khtpour